Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal tekrar aynı dizide olmasın lütfen!


Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal'ın tekrar aynı dizide (Teşkilat, TRT) oynayacak olması geçen hafta aldığım en korkunç haberlerden biri sanırım. Bu ikilinin daha önce partner olmuş olması bile şu eşlemeyi engellemek için bana göre yeterli sebep. Çünkü bir Türkan Şoray ve Kadir İnanır değilseniz ikinci kere partner olmak çok çok çok zordur. Ya seyirci oyunculara ve tepkilerine alışır ve sıkıcı gelir. Ya da hiç alışamaz, farklı ve garip gelir. Bunu çok az oyuncu aşabilmiştir. Dünyanın en pozitif insanı olup, bu ikilinin bunu aşıp aşamayacağını görmeyi merak ediyorum demek isterdim ama ikinci kere aynı dizide olmasının asıl korkunç yanı bu değil. 

Dünyanın her yerinde oyuncular tanıtım çekimleri yapar, fotoğraflar paylaşır, sosyal medyadan şakalar yapar, birlikte programlara çıkar. Bunlar adı show business olan bir sektör için oldukça normal aktivitelerdir ve ''mesleğin gereği'' olarak yapmaları beklenir. Biz oyuncuların bunları içlerinden geldiği için yaptıklarını düşünürüz ama çoğunlukla sözleşmelerinde yer alan görevleridir.

Türkiye'de bu kuralın tek istisnası sanırım Deniz Baysal isimli oyuncu. Mesleğinde yapması gereken bu görevlerden ''sarımsak görmüş vampir gibi'' kaçmasına biz alışkınız. Hatta meslektaşları ile yapmadığı bu etkinlikleri kocası ile yapmasına; kocasını sürekli setlere götürmesine; ekipten biriymiş gibi fotoğraflara sokmasına; öpüşme sahnesi gibi sahnelerde başında gözlemleyen bir arkadaşın bulunmasına da alışkınız. Ama 2 sene boyunca meslektaşına yaptığı saygısızlık ve yobazlıktan sonra gidip onunla aynı dizide rol almayı kabul etmesi beni bile şoka soktu. Çünkü bu çok ayrı bir seviye saygısızlık.

Şunu anlamakta zorlanıyorum: Meslektaşın 2 sene önce böyle kaçacağın kadar kötü biriyse neden şimdi tekrar aynı dizidesin? O kadar kötü biri değilse, neden bu şekilde davrandın? Bu ikiyüzlülük olmuyor mu? Anlamakta zorlanıyorum.

Biz kadınlar kocalarımızdan/babalarımızdan bağımsız ve özgür bir çalışma hayatı için uğraşırken ''oyuncuyum ama dergi çekimi yapmam'' yobazlığı nedir? Hayır ben seyirci olarak ''yobazlığın normalleştirilmesini'' istemiyorum. Kadınların kendilerini böyle aşağılamasına şahit olmak fikri beni sinir ediyor. Sosyal medyada dizideki meslektaşından gelen bir doğum günü kutlamasına teşekkür ederim yazamayacak kadar anti-modern insanlar günümüz modern kadınını nasıl temsil edebilir? Deniz Baysal alışık olduğu yobazlığa devam edecekse bu rolü bırakması gerekir diye düşünüyorum. Herkes her meslekte başarılı olamayabilir. Bu kadar zorlamaya gerek yok. Mesleğin gereğini yerine getiremiyorsanuz emekli olmayı deneyin. Daha huzurlu bir seçenek inanın.

Yorumlar

  1. 1xbet korean domain legalbet.co.kr - Login, Contact, Support
    1xbet choegocasino korean · Bet Online at 1xbet worrione Kenya. · Register with 1xbet Kenya. · Choose your 1xbet betting license. · Bet Now.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Teşkilat - Ana karakteri yok etmek mi, yok saymak mı?

Teşkilat: Biraz parlayan kadın karakterlerin hazin sonu... Anlamlı hikayeler kurmak yerine mış gibi yapma hastalığı...